Individuele coaching voor kinderen

Mijn aanpak

Tijdens een coachingstraject gaan we samen op pad om op een laagdrempelige en creatieve manier inzicht te krijgen in het gedrag en de gevoelens van je kind. We gaan op zoek naar middelen die je kind helpen om bv. beter om te gaan met prikkels, stress en emoties. Door tijdens creatieve opdrachten het resultaat te leren loslaten en vrij te creëren, ont-moet je kind zichzelf en krijgt het meer zelfvertrouwen.

Ik vind het belangrijk kinderen te laten voelen dat ze zichzelf mogen zijn, dat er geen verwachtingen zijn en dat alles wat ze uit zichzelf creëren oké is.

Daarnaast vind ik het fijn om hen bewust te maken van wie ze zijn, wat hun talenten zijn, wat ze belangrijk vinden en hoe ze met zichzelf en met anderen kunnen omgaan.

We maken gebruik van creatieve opdrachten, coachingskaarten, meditatie, visualisatie en fantasieverhalen om met bepaalde thema’s aan de slag te gaan.

Mogelijke thema's

 • Positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen
 • Zelfexpressie via creativiteit
 • Omgaan met je (hoog)gevoeligheid
 • Perfectionisme, leren loslaten, mildheid
 • Omgaan met stress en (faal)angst
 • Eigen talenten en kwaliteiten ontdekken
 • Omgaan met tegenslagen, meer veerkracht
 • Emoties leren kennen, opmerken en aanvaarden
 • Mindset, beperkende gedachten -> helpende gedachten
 • Ontspanning
 • Voelen en communiceren wat je wil
 • Ontdekken wat je rustig maakt en hoe je dicht bij jezelf kunt blijven

Verloop

We starten met een kennismakingsgesprek. Zo kunnen jullie als ouders mij, mijn ruimte en werkwijze leren kennen. We kijken samen wat ik voor jullie kan betekenen.

Een coachtraject start met 5 sessies en 1 tussentijds oudergesprek die we meteen kort na elkaar vastleggen, nadien evalueren en bekijken we of en hoe we de coaching zullen verder zetten.

In een eerste sessie komt jouw kind alleen. We leren elkaar op een creatieve manier kennen en bespreken zijn/haar vragen en behoeften omtrent de coaching. Veiligheid en vertrouwen staan hierbij steeds centraal.

De volgende sessies worden op maat afgestemd. We kunnen er bv. voor kiezen om je kind meestal alleen te laten komen, afgewisseld met enkele ouder-kind-sessies en tussentijdse oudergesprekken.

Een sessie duurt meestal 1u (€60), maar langere sessies zijn mogelijk.

Wanneer je kind alleen komt, lichten we jou op het einde van de sessie kort toe wat we gedaan hebben en krijg je eventueel tips mee voor thuis.

Ont-moet jezelf als ouder

Het ‘brengen en halen van je kind’ kan soms hectisch aanvoelen.
Het laatste wat ik wil is dat jij je gehaast en overprikkeld zou voelen.

Je kunt ervoor kiezen om tijdens de coachsessie me-time te nemen.
Terwijl ik met je kind aan de slag ga op de Tinspireert-zolder, kun jij even helemaal tot rust komen en weer opladen in mijn aparte rustruimte.
Daar kun je rustig een tijdschrift lezen, een meditatie of muziek beluisteren,  yoga beoefenen of gefocust werken indien je wat werk meeneemt.

Wil je graag meer informatie of wens je een kennismakingsgesprek vast te leggen? Contacteer me via het contactformulier of stuur me een mailtje. Bel je liever? Spreek dan een bericht in op 0468/23.85.10 en laat me weten wanneer ik jou telefonisch kan contacteren.  

Ik heb er alle begrip voor dat een afspraak door omstandigheden niet kan doorgaan. Ik vraag je dan wel mij hier minstens 24u op voorhand van te verwittigen.
Indien een afspraak minder dan 24u op voorhand of niet wordt geannuleerd, ben ik genoodzaakt de kostprijs van de sessie aan te rekenen. Bij overmacht kun je natuurlijk op mijn begrip rekenen. Dankjewel voor je begrip!

Voorzorgsmaatregelen n.a.v. het Coronavirus

Coaching hier in de praktijk is opnieuw mogelijk, maar jullie voelen (als ouders en kind) best zelf aan wat jullie verkiezen. Online via videocall blijft nog mogelijk en bij goed weer kunnen we ons ook buiten zetten. 

Voorzorgsmaatregelen:

 • Om de emotionele veiligheid te bewaken, verkies ik te coachen zonder mondmaskers. We respecteren de afstand van 1,5 meter.
 • Bij het binnen- en buitengaan vraag ik wél aan de ouders een mondmasker te dragen aangezien we dan moeilijker 1,5m afstand kunnen bewaken.
 • We wassen allebei onze handen voor en na de sessie.
 • Er staat handgel klaar.
 • Na elke afspraak ontsmet ik alle contactoppervlakken en het gebruikte materiaal.
 • Ik ontvang 1 persoon per dag in de praktijk. Online of buiten in de tuin of natuur kan dus óók.

Kennen we elkaar nog niet en voel je dat ik jouw kind (en je gezin) kan helpen met bovenstaande thema’s? Contacteer me dan via de knop hieronder of stuur een mailtje naar tinnie@tinspireert.be voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek (€60).
We bekijken dan samen op welke manier ik jullie kan begeleiden of ondersteunen.

Wat klanten vertellen

Wij contacteerden Tinnie voor onze dochter, omdat we merkten dat ze vaak moeite heeft met rust vinden. Bovendien legt ze de lat voor zichzelf heel hoog en was het onze bedoeling om het perfectionisme een beetje af te remmen.
Ons meisje was bij Tinnie direct op haar gemak. Tinnie probeerde op een speelse manier te doorgronden wat onze dochter leuk vindt en hoe ze in elkaar zit. Ze maakten samen een krabbelboekje met een collage, schilderijtjes en tekeningen, waar ze ook thuis mee aan de slag kon. Doordat ze heel goed begreep dat het een boekje was om te ‘krabbelen’ kon ze haar perfectionisme loslaten én kwam ze beter tot rust.
Voor ons als ouders was het leuk om te zien dat ze na een tijdje ook zelf opmerkte dat dingen die ze doet of maakt niet ‘af’ moeten zijn, dat het resultaat anders mag zijn dan dat ze zelf vooraf gedacht had. Heel fijn om haar door dit proces te zien gaan. Een aanrader!
Lies, mama van 6-jarig dochtertje​
Individuele coaching​

Benieuwd naar de Groeikampen zodat je kind ook in groep kan groeien?