Individuele coaching

Mijn aanpak

Als coach begeleid, ondersteun en motiveer ik jou in jouw groei- en veranderingsproces. Door de werkwijze krijg je meer inzicht in jezelf, waardoor je bewuster leert kiezen voor wat goed voor je is. Hierdoor ga je minder stress en dus meer rust, energie en zelfvertrouwen ervaren.

Meestal starten we met een gesprek. We praten als gelijkwaardigen. Ik luister naar je verhaal en stel je reflecterende vragen of deel informatie om je inzicht in een bepaald thema te vergroten. Vervolgens komen we letterlijk in beweging en gaan we iets doen. Afhankelijk van jouw vraag en behoeften kan dit een creatieve opdracht, een meditatie of een wandeling zijn. 

Je hoeft zeker niet ‘creatief’ te zijn. Je hoeft niets moois of origineels te maken. Door iets vanuit jezelf te creëren, kom je uit je hoofd en dichter bij jezelf. Je wordt je bewust van je denk- en gedragspatronen, van je waarden en kwaliteiten en van je eigen (beperkende) overtuigingen.

Door voorzichtig uit je comfortzone te treden, komt er meer ruimte voor spontaniteit, speelsheid en plezier. Ook in het dagelijks leven ga je meer ‘durven’ en ‘doen’.

We gaan bewust met bepaalde thema’s aan de slag. Bovendien kunnen er tijdens je creatief proces ook onbewuste thema’s naar de oppervlakte komen, waardoor we op een dieper niveau aan je veranderingsproces kunnen werken.

Setting 1-op-1 coaching: creatief aan de slag aan tafel: individuele sessie waar Tinnie (creatief coach) luistert naar wat mannelijke klant vertelt over zijn creatieproces terwijl hij aan het tekenen is. (Op de zolder van Tinspireert in Evergem - Gent)
Workshop in de natuur, in een bos dichtbij Tinspireert in Evergem (Gent): vrouwelijke klant toont verwonderd het eikeltje dat ze vond als natuurmateriaal.

Mogelijke thema's

 • Grenzen leren kennen, bewaken en verbindend communiceren
 • Omgaan met stress, gepieker en perfectionisme
 • Zelfzorg en zelfliefde
 • Zelfvertrouwen en geloven in jezelf
 • Loslaten
 • Mindset, beperkende overtuigingen
 • Veerkracht, genieten van het ‘onderweg zijn’
 • Hoogsensitiviteit
 • Bewuste keuzes maken, durven kiezen voor jezelf
 • Innerlijke rust
 • Omgaan met onzekerheid, schaamte en schuldgevoelens
 • Van angst naar vertrouwen
 • Creativiteit
 • Zelfexpressie
 • Flow en focus
 • Uit je hoofd komen, verbinding maken met je gevoel

Verloop

We starten met een kennismakingsgesprek zodat je mij, mijn ruimte en mijn werkwijze kunt leren kennen en zodat we samen kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Een coachingstraject loopt over een langere periode. We starten met 5 sessies die elkaar snel opvolgen, bv. wekelijks of om de 2 weken. Nadien evalueren en bekijken we of en hoe we de coaching zullen verder zetten. Tussen de volgende sessies kan er dus meer tijd gepland worden.
De duur van het traject hangt af van de vraag, het groeiproces en jouw behoeften. We gaan samen op pad, dus we gaan samen aanvoelen wat er nodig is.

Een sessie duurt meestal 1,5u (€90). Wanneer je tijdens het traject zou merken dat je liever eens langer zou komen – om bv. rond een bepaald thema je tijd te nemen om iets vorm te geven – is dat ook altijd mogelijk en bespreekbaar.

Setting 1-op-1 coaching: kast, thee, tassen, 2 coachzetels en een tafeltje: individuele sessie waar Tinnie (creatief coach) rechts zit en vrouwelijke klant links. Klant vertelt verhaal. Tinnie luistert met een glimlach. (Op de zolder van Tinspireert in Evergem - Gent)

Voorzorgsmaatregelen n.a.v. het Coronavirus​

Coaching hier in de praktijk is opnieuw mogelijk, maar jij kiest waar jij je het best bij voelt: hier in de praktijk, in de natuur of online via videocall.

Voorzorgsmaatregelen:

 • Om de emotionele veiligheid te bewaken, verkies ik te coachen zonder mondmaskers. We respecteren de afstand van 1,5 meter.
 • Bij het binnen- en buitengaan vraag ik wél een mondmasker te dragen aangezien we dan moeilijker 1,5m afstand kunnen bewaken.
 • We wassen allebei onze handen voor en na de sessie.
 • Er staat handgel klaar.
 • Na elke afspraak ontsmet ik alle contactoppervlakken en het gebruikte materiaal.

Heb je vragen of wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek (€60)? Contacteer me dan via de knop hieronder of stuur een mailtje naar tinnie@tinspireert.be.

Jouw proces in beeld

Meestal raad ik je aan een ‘creatief dagboek’ bij te houden. Hierin kun je tijdens het coachingstraject je ervaringen en inzichten neerpennen en creatief vormgeven. Je kunt er oefeningen, thuisopdrachten, tips en al je gedachten en gevoelens in verwerken.
Het is een ideale manier om dichter bij jezelf te komen.

Je kunt bij mij een creatief dagboekje verkrijgen en gedurende het traject ontdekken hoe je hiermee ook thuis aan de slag kunt. Of je kunt de groepsworkshop “Start met je creatief dagboek” volgen.

Creatieve sessie op maat

Heb je geen behoefte aan een coachingstraject, maar wil je een bepaalde gebeurtenis of emotie verwerken door het op een creatieve manier vorm te geven?

Ook hiervoor kan en mag je eerst vrijblijvend op kennismakingsgesprek komen zodat ik naar jouw verhaal kan luisteren en een voorstel kan doen. Het is bv. mogelijk om gedurende 3u in alle rust en stilte in jouw creatief proces te duiken. Ik ben aanwezig om jou te begeleiden in je creatief proces, maar geef jou de ruimte en tijd die je nodig hebt. 

DSC_0373_Fotor

Wil je graag meer informatie of wens je een kennismakingsgesprek vast te leggen? Contacteer me via het contactformulier of stuur me een mailtje. Bel je liever? Spreek dan een bericht in op 0468/23.85.10 en laat me weten wanneer ik jou telefonisch kan contacteren.  

Ik heb er alle begrip voor dat een afspraak door omstandigheden niet kan doorgaan. Ik vraag je dan wel mij hier minstens 24u op voorhand van te verwittigen.
Indien een afspraak minder dan 24u op voorhand of niet wordt geannuleerd, ben ik genoodzaakt de kostprijs van de sessie aan te rekenen. Bij overmacht kun je natuurlijk op mijn begrip rekenen. Dankjewel voor je begrip!

Wat klanten vertellen

Het coachingstraject bij Tinnie is een aanrader! 👍
Binnen een veilig kader laat ze je groeien en je creatieve kant kennen. Ze voelt goed aan en heeft je dat duwtje om uit je comfortzone te komen. En ja, iedereen is creatief!
Nathalie
Individuele coaching
Tinnie heeft me geholpen in mijn creatief verwerkingsproces.
In een superleuk, rustig zoldertje mocht ik creatief aan de slag gaan. Ze sprak de juiste woorden uit om volledig tot mezelf te komen en erop te vertrouwen dat er zal komen wat er moet komen.
Tinnie gaf me zeer veel rust en veiligheid, en ze gaf me vertrouwen in mezelf. Het mocht er allemaal zijn.
Ik hou er een geweldig warme herinnering aan over. Merci!
Sofie
Creatieve sessie op maat

Liever aan de slag in een kleine groep?